Verfrissend en Vernieuwend

Ja, zo noem ik deze updates graag 😉 Kun je ook wel gebruiken met deze temperaturen.

Save water, Drink beer! is een goed nummer van Chris Young (check hier). Kan me nog herinneren dat mijn vrouw en ik in de USA rondreden en dat Chris Young de megahit “tomorrow” had (we’re like fire and gasoline), in het begin moesten we lachen, na een week zongen we steeds harder mee. Toen we weer terug in NL waren heb ik uiteraard het album aangeschaft (old skool CD), nog steeds dikke pret als dit door ons huis galmt. Op deze CD staat ook het nummer Save Water, Drink Beer, dus daarmee is het bruggetje dan weer duidelijk.
Maar goed, als brouwerijtje is het natuurlijk superstoer om te roepen:”Save water, drink beer!” – dus bij deze.

En denk eraan: je mag alleen bier drinken als je 18+ bent en je mag ook alleen bier kopen als je 18+ bent. Lijkt me dus het handigst dat je 18+ bent, anders is het heel erg ten strengste verboden door te lezen.

Wat een verdrietige foto zeg

Was op zoek naar een “sad smiley” (let op: dat is volgens mij een oxymoron) om bij dit tekstblokje te zetten. Maar je weet hoe het gaat, je bent aan het surfen, ziet iets, klikt, leest driekwart van Wikipedia door, vergeet wat je aan het doen was, pakt nog een kop koffie, kijkt op de klok, schrikt je te pletter en gaat weer opnieuw beginnen met iets waar je al aan was begonnen. En ineens zie ik bovenstaande foto (komt van maxpixel.net) en ik vond deze uiteraard heel verdrietig, dus dat was prima voor het stukje wat ik wilde schrijven.
Maar ik vraag me dan ook af hoe je dit doet, geef je eerst een babietje een flesje lekker warme melk en pak je die dan af en ga je dat dan haarscherp fotograferen? Of ga je de hele dag wachten tot de baby ineens de verte inkijkt en keihard begint te huilen?
Maar we dwalen af.

Travalje batch 2 zou gebrouwen worden… Helaas is dat niet goed gegaan. Dus het brouwsel is mislukt. Was al druk aan het verkopen zodat er geen drie pallets in mijn huiskamertje zouden staan.
Wat ging er mis? Nou, helaas lukte het niet het wort te klaren, oftewel alle mout en vlokken uit het suikerwater te filteren. Zonde. 1.800liter…

Maar we gaan niet treuren!

Whoop whoop, ziehier: de langverwachte Wirkeisen!

Travalje, alleen dan met dryhop. En wat dikker. En iets lager in de alcohol.
Zeg maar, zelfde basisrecept, alleen dan alles eromheen helemaal anders.
Heeft maand of vijf geduurd voor vergisting en lagering klaar waren, maar dan heb je ook wat!
Maar niet veel, maar 10 liter. Maar, wat is dit lekker zeg.

© Ivo van Leeuwen // BD.nl

Brabants Lekkerste Bier 2018

Vorig jaar deed Goede Kant van het Spoor mee met “Una Paloma Blanca”, een witte stout. Tsja, dat werd toen nog niet zo begrepen. Blijft sowieso een lastig iets, maar wel een bierstijl dat ooit echt een ding gaat worden.
Maar goed, dit jaar doet, uiteraard, Travalje mee. Flesjes zijn reeds afgeleverd, steekpenningen zijn betaald en de speech is geschreven: dit gaat ‘m worden!

“Save water, drink beer” 
Chris Young

Travalje op tap.

Zal niet lang meer duren voordat het enige vaatje Travalje ooit leeg is, dus haast je naar Lokaal Haarlem voordat je dit mist.

Dus no more Travalje… 🙁

Nou nou nou, zo snel geven we dit wereldrecept niet op.
Allereerst is er dus eventjes de Wirkeisen.
Allertweedst, we gaan zsm 300 liter brouwen. Niet veel, wel lekker!
Heb al eea met de brouwers doorgesproken, dus gaat heel snel gebeuren allemaal. Zou top zijn als eind September de volgende Travalje op fles zit.
Enne, hoe wordt de naam? Nou, Jos had een supersuggestie en die nemen we klakkeloos over. Ronald is alweer bezig met het etiket, dus het blijft gewoon dikke pret. Retteketet.

Heineken.

Wist niet goed hoe ik het moest brengen, maar hier komt het dan:
Heineken heeft een bod gedaan van €16,3 miljoen op Goede Kant van het Spoor.
Uiteraard ben ik nu aan het overleggen met een batterij advocaten hoe dit verder aan te pakken.

Nee, tuurlijk niet 😀

Maar bovenstaand plaatje is wel echt. Is van Heineken ook. Verkopen ze in Frankrijk, en was ik heel benieuwd naar. Er is ook nog een H41, maar niet te koop waar ik was.
Heb dit setje mee naar huis genomen uit Frankrijk. Dit zijn pilsners, maar dan vergist met wilde gisten aldus het etiket. Gisten zelf gevangen door Heinekenmenschen in de Himalaya, Patagonië en Blue Ridge Mountains.

Hebben? Voor €7 is dit van jou, doe ik er een gewoon flesje Heineken bij voor de vergelijkingsfun.
SMS “HEINEKEN AAN” naar 06 341 942 49 (of WhatsApp natuurlijk) en komt helemaal goed 🙂
Ik kom het uiteraard brengen in Geldrop. Buiten Geldrop, maar binnen NL, betaal je €6 verzendkosten. Kijk voor al het verzendgeweld stukje naar onderen in deze e-mail.

Deep & Zeus

Dus, ik ging naar een feestje en nam een sixpackje Deep & Zeus mee. Zeker wel dat ik de man (/vrouw) was.
Kan gewoon!
Zeus is een NEIIPA: een New England Imperial India Pale Ale. Wie kent het niet? Stevig gehopt en dan ook nog eens stevig gedryhopt, verwacht fruit zonder fruit, een gezonde bitterheid en 9% alcohol. Per fles.
Dan hebben we ook nog eens Deep. Deep is eigenlijk tegelijkertijd met Wirkeisen gebrouwen, is dus de ietwat makkere broeder van Wirkeisen, want nog geen 5.5% alcohol.

Zeus zijn nog 5 duo’s van en van Deep nog minder dan 10 flesjes… Gaat superduperrap allemaal.

Alles staat in mijn webshopje, dus de Wirkeisen, de Zeusen, de Deep en nog veel meer lekkers. Kom ik dus allemaal zonder verzendkosten brengen in Geldrop. Daarbuiten kost het je ietsje meer, of je kan natuurlijk pakketje zelf op komen halen. Mag ook altijd.

Heb nog enkele flesjes DIPA de Draak en DIPA de Vernietiger en ook nog Robsten2019: bij elke bestelling doe ik sowieso een flesje extragraties bij natuurlijk!

[afsluitende tekst met mededelingen die er ook toe doen]

Travalje van tap? Lokaal Haarlem!

Travalje is volop verkrijgbaar.
Geldrop: Café in de Gammele Geit
Heeze: de Wijnhoeve
Eindhoven: Restaurant van Piet Hein Eek en Wijnhuis Eindhoven
Turnhout (BE): Café de Penge
Slijterij ’t Pijpke Helmond
Sint Oedenrode: Drankenhandel van Boxmeer
Mitra Leek
van Erp Groningen
van Erp Roden
Gall & Gall Hoogkerk
Berkel en Rodenrijs: Toussaint
de Biertopper Groningen
Toussaint Berkel en Rodenrijs
Drankenhandel Vos Geleen
Drank van de Meisjes Haps
Café Piet Huisman Nijmegen
webshops: hetbiermoment.nl en Biertopper.nl

Onze eigen webshop: check www.goedekantvanhetspoor.nl/winkel

De bierwinactie loopt nog steeds; er zijn nu meer dan 100 aanmeldingen, maar elke 100e inschrijver krijgt wederom een mooi en uniek bierpakketje. Inschrijven doe je via deze link, krijg je hip eBookje voor niks bij 🙂

Wil je iets bestellen met alcohol, dan moet je minimaal 18 jaar zijn (of misschien in sommige landen wel ouder).

Verzenden:

Verzenden kost €6 binnen NL, in Geldrop kom ik alles zonder verzendkosten brengen en je mag natuurlijk altijd op komen halen. (ik verstuur wereldwijd – zeg maar waarheen en ik laat je de kosten weten) // combineren meerdere pakketjes kan natuurlijk om verzendkosten te besparen, binnen en buiten NL
Dank je dat je weer de tijd nam dit te lezen!

Zat vanwege een vakantietje wat langer tussen, maar we gaan het tempo weer opkrikken komende weken, dus no worries!

Vriendelijke groet,

Paul

2018-08-05T14:55:09+00:00