Genieten regel je zelf, neem het heft in handen! 🙂

Zo, als deze titel niet heel veel vragen oproept dan weet ik het ook niet meer. Maar het maakt zelfs mijzelf nieuwsgierig over wat ik ga schrijven. Nou, ik geniet met volle teugen van al mijn bieractiviteiten en ik geniet nog meer als de mensen om mij heen genieten van mijn bier. Want eerlijk is eerlijk, wat is er mooier dan mensen die lovend zijn over wat jij doet?

Maarrrr… denk eraan: je mag alleen bier drinken als je 18+ bent en je mag ook alleen bier kopen als je 18+ bent. Lijkt me dus het handigst dat je 18+ bent, anders is het heel erg ten strengste verboden door te lezen en/of om bier te kopen.

Wirkeisen!

Dit is de opvolger van Travalje, slechts 10 liter van gebrouwen… en megalekker! Stevige dryhop, iets lager alcoholpercentage en een artwork wat net een beetje aan is gepast, heel subtiel: uiteraard de naam, maar waar Travalje twee paarden op het etiket heeft, staan er bij Wirkeisen drie op. Het aantal paarden is dan ook het aantal brouwerijen wat deelneemt aan de collab.
Maar genoeg over dit mooie etiket, het bier is ook heel mooi. Er zijn nog een paar flesjes in mijn webshop, in de webshop van het Biermoment en in de winkel van Bottle Shop Den Bosch. En dan komt dit nooit meer op de markt, want BatBrew vond dit een veels te zwaar bier om te maken; hij kreeg dit niet goed door zijn systeem heen.

© Ivo van Leeuwen // BD.nl

Brabants Lekkerste Bier 2018

Afgelopen zaterdag kon je in diverse Brabantse Dagbladen lezen over deze vierde verkiezing. Er zijn drie categorieën, ingedeeld op alcoholpercentage. Travalje valt in de zwaarste en aanstaande week wordt het lekkerste bier per categorie bekendgemaakt, daarna volgt dan nog een opperwinnaar. Lijkt me supervet om met mijn lichtblauwe Goede Kant van het Spoor polootje op het podium een dikke beker aan te nemen. Met één hand natuurlijk, de andere is reeds gevuld met een goed glas bier van mijn eigenste brouwerij.

“ZWARE BIEREN ZIJN OP EEN ZEKERE MANIER OOK MILIEUVRIENDELIJKER, JE HOEFT ZE NIET TE KOELEN, DE KELDER IS AFDOENDE.” 
Paul – Goede Kant van het Spoor – April 2018

Dos Travalje

De tweede batch van Travalje is al heftig aan het vergisten.
Ingrediënten:
300 liter water
150kg mout en havervlokken
5,5kg hop
een dag flink aanpoten

Afgelopen donderdag was ik in Terheijden om met Marcel te brouwen. ’s Morgen om 8 uur begonnen en om 8 uur was ik ook weer in het wonderschone Geldrop, mooi dagje wel!

Tussen het brouwen door ook van alles mogen proeven, zaten zeker leuke zaken tussen!

Vanwege de grote moutstort besloten om in twee keer in te maischen. (ja, klinkt superprofessioneel dit, wil niet meer zeggen dat we bang waren dat alles vast zou lopen omdat er zoveel mout toegevoegd ging worden dat we alles op hebben gesplitst.).
Dat werkte als een trein. Opbrengst viel tegen, hoop dat er straks 210 liter gebotteld kan worden.

IBU van deze batch zal 111 zijn, alcoholpercentage tussen de 10 en 10.5% is de verwachting (dit laatste weet je pas als de vergisting klaar is).

Hieronder een korte impressie van de dag:

BIPA
Zwart als de Nacht

Oehhhhh, spannend!
Weekje of wat geleden spraken Brouwbeesten en ikzelf af, in het holst van de nacht.
We haalden geheimzinnig gemerkte flesjes uit onze gekoelde boodschappentassen en schonken elkaar onze heftige thuisbrouwsels maar bij en bij en bij… Bij het ochtendgloren was het besluit nog steeds niet genomen; welke was de beste BIPA, hoe moest alles eruit komen te zien, wat kon beter, wat moest blijven zoals het was…
Toen de zon onze roodomrande ogen begon te prikken en we nauwelijks nog onze scoringsformulieren konden lezen werd het besloten; de 5e zou het zijn, worden en blijven. Maar dan toch wat meer hop. En iets zwarter, zeg maar donkerzwart.

Dan naam hou ik nog in het midden.
Het bier zal over een maand al klaar zijn.

Moet nu even bijkomen, want wat was dit een spannend stukje zeg.

Homemade Limoncello

Vodka, suiker en citroenen – meer heb je niet nodig om zelf limoncello te maken. In plaats van vodka zou je beter pure alcohol kunnen gebruiken, maar is ook wel weer wat duurder. Dus eerst maar eens even zo.
Ziet er sjiek uit zo toch? Over weekje of twee moet dit helemaal klaar zijn.

Heb nog veel meer

Kan nog uren vertellen over van Moll Fest 2018 (was bij het Evoluon, superdag gehad). Heb pils van een thuisbrouwer uit Duitsland, wat is dat wereldspul (Eggibrewery). Fantastische bieren geproefd van een andere thuisbrouwert (Plum Blossom Brewery).
Maar ik laat het hier even bij.

Alhoewel…

Heb toch nog wat bier waar ik jou mee wil laten genieten. Dus ik dacht, laten we eens helemaal los gaan en een volle doos aanbieden, vol met allemaal IPA’s van BatBrew.
Normaal kost een volle doos circa 92 euro, maar het is bijna het einde van de zomer, dus gaan we dit stevig onder elke prijs aanbieden voor 60 euro. BAM!
24 lekkere IPA’s voor supermarktprijzen, binnen Geldrop gratis bezorgd, buiten Geldrop voor 10 euro (is een hele grote en zware doos).
Wat zit er in? Session IPA, IPA’s, Imperial IPA’s, een nette mix).
Hebben? SMS of WhatsApp DOOSJE NAAR MIJ en je bent supersnel eigenaar van een overvolle doos aan superlimited kraftbier voor heel weing euri. Tel 06 341 942 49.
Per email mag natuurlijk ook.

Nergens anders online te krijgen.

Dit triootje voor €7,77. Heb er maar twee van.
SMS of WhatsApp TRIO VOOR MIJ ALLEEN en komt jouw kant op!
Verzenden binnen NL zes euro, binnen Geldrop gratis.

Je kan e.e.a. natuurlijk altijd combineren met andere mooie producten uit deze mail of uit de webshop.

[afsluitende tekst met mededelingen die er ook toe doen]

DestraPerlo koop je bij In de Gammele Geit in Geldrop

Travalje is volop verkrijgbaar.
Geldrop: Café in de Gammele Geit
Heeze: de Wijnhoeve
Eindhoven: Restaurant van Piet Hein Eek en Wijnhuis Eindhoven
Turnhout (BE): Café de Penge
Slijterij ’t Pijpke Helmond
Sint Oedenrode: Drankenhandel van Boxmeer
Mitra Leek
van Erp Groningen
van Erp Roden
Gall & Gall Hoogkerk
Berkel en Rodenrijs: Toussaint
de Biertopper Groningen
Toussaint Berkel en Rodenrijs
Drankenhandel Vos Geleen
Drank van de Meisjes Haps
Café Piet Huisman Nijmegen
webshops: hetbiermoment.nl en Beerdome.nl 

Wirkeisen is verkrijgbaar bij Bottle Shop Den Bosch en webshop hetbiermoment.nl 

Onze eigen webshop: check www.goedekantvanhetspoor.nl/winkel

De bierwinactie loopt nog steeds; er zijn nu meer dan 100 aanmeldingen, maar elke 100e inschrijver krijgt wederom een mooi en uniek bierpakketje. Inschrijven doe je via deze link, krijg je hip eBookje voor niks bij 🙂

Wil je iets bestellen met alcohol, dan moet je minimaal 18 jaar zijn (of misschien in sommige landen wel ouder).

Verzenden:

Verzenden kost €6 binnen NL, in Geldrop kom ik alles zonder verzendkosten brengen en je mag natuurlijk altijd op komen halen. (ik verstuur wereldwijd – zeg maar waarheen en ik laat je de kosten weten) // combineren meerdere pakketjes kan natuurlijk om verzendkosten te besparen, binnen en buiten NL
Dank je dat je weer de tijd nam dit te lezen!
Hoop dat je hebt genoten.

Vriendelijke groet,

Paul

2018-08-28T13:36:55+00:00